آن روز که در 2 اردیبهشت 1338 چشم بر جهان گشودی و اسمت شد قیصر، هیچکس در گتوند فکرش را هم نمیکرد روزی برسد که اسمت را بسیار بیشتر از فامیلت بشناسند. هیچکس فکرش را هم نمیکرد بعدها "قیصر شعر ایران" فقط یک نفر باشد ... و آن یک نفر تو باشی!
"لحظهی چشم وا کردنهای من
از نخستین نفسگریه
در دومین صبح اردیبهشت سیوهشت
تا سیوهشت اردیبهشت پیاپی
پیاپی!
عین یک چشم بر هم زدن بود
لحظهی دیگر اما
تا کجا باد؟
تا کی؟"
اهالی گتوند بالیدنت را تا سال 57 دنبال کردند و دانشگاه رفتنت را به چشمهای تهرانی سپردند. بماند که اشتیاق شاعرانگیها تو را از دامپزشکی و علوم اجتماعی به دنیای ادبیات کشاند.
در همین حال و احوال جذب حوزهی هنری شدی و شاید همین دغدغهها، همکاریات را با بیوک ملکی و فریدون عموزاده خلیلی برای انتشار مجلهی سروش نوجوان موجب شد. دبیری بخش ادبیات فصلنامهی هنر و تأسیس دفتر شعر جوان –اگرچه دو سال بعد از خروج از حوزه بود- به مشغلههای کاری ات مضاف شدهبود. حالا برای خودت کسی شدهبودی و دانشگاه الزهرا اولین دانشگاهی بود که تو را به عنوان استاد پذیرفت. و چند سال بعد هم سردر دانشگاه تهران استادیات را به تماشا نشست.
روزگار به سال 1376 رسید و حالا نوبت دفاع از تز دکترا بود. دکتر شفیعی کدکنی –استاد آن روزهای دانشگاه تهران- راهنمای تو بود در پایاننامهات، "سنت و نوآوری در شعر معاصر" . روزهای خوبی بود آقای دکتر، نه؟!
علاقه و توانایی تو در حوزهی ادب پارسی شاید بهترین بهانهی حضور پیوستهات در فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود، جایی که میتوانستی به همهی ایران ثابت کنی نمونهی کامل زبان نسل دوم انقلاب هستی. اصلاً برای همین است که تندیسهای مرغ آمین و ماه طلایی خیلی به تو میآید!
"اولین قلم
حرف حرف درد را در دلم نوشتهاست.
دست سرنوشت
خون درد را
با گلم سرشتهاست.
پس چگونه سرنوشت ناگزیر خویش را رها کنم؟"
ظهر روز دهم، به قول پرستو، تنفس صبح، در کوچهی آفتاب، منظومهی روز دهم، توفان در پرانتز، بی بال پریدن، گلها همه آفتابگرداناند، آینههای ناگهان، گزینهی اشعار، مثل چشمه مثل رود، دستور زبان عشق... راستی کتابهایت همینها بودند؟ چیزی را که از قلم نیانداختهام؟
حالا 6 سال است که 8 آبان برای ادبیات ایران روز دیگری است. زود بود برای تمام شدن شاعرانگیهایت...زود بود!
"سهشنبه؛
چرا تلخ و بیحوصله؟
سهشنبه؛
چرا این همه فاصله؟
سهشنبه؛
چه سنگین! چه سرسخت، فرسخ به فرسخ!
سهشنبه
خدا کوه را آفرید!"
قیصر شعر ایران!